Football Talk

Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός 0-3: Πασάς στην Πόλη με Μασούρα (video)

Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός 0-3: Πασάς στην Πόλη με Μασούρα (video)

Τεράστια νίκη για τους «ερυθρολεύκους» μέσα στην έδρα της Φενέρμπαχτσε, με τον Γιώργο Μασούρα να σκοράρει δύο φορές και να δίνει μία ασίστ. Στην κορυφή του ομίλου ο Ολυμπιακού, με την Άιντραχτ να παίρνει το διπλό στο 90’ μέσα στην Αντβέρπ.

Σχετικά Άρθρα

Ομάδα από ευρωπαϊκό... μέταλλο. Ο Ολυμπιακός δεν πήρε απλώς το διπλό στην Πόλη επί της Φενέρμπαχτσε αλλά το μετέτρεψε σε θρίαμβο καθώς επικράτησε με 3-0 και έμεινε μόνος στην κορυφή του ομίλου. Τρομερό ματς από τον Γιώργο Μασούρα με δύο γκολ και μία ασίστ και υπερπροσπάθεια από όλους τους ποδοσφαιριστές. Αξιοσημείωτο δε, πως ο Ολυμπιακός κάνει για πρώτη φορά το δύο στα δύο σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Γκολ από νωρίς για τον Ολυμπιακό!

Οι «ερυθρόλευκοι» είδαν τη Φενέρμπαχτσε να μπαίνει δυναμικά στο ματς, όμως κράτησαν αμυντική στάση και περίμεναν την κατάλληλη στιγμή μία αντεπίθεση. Αυτή, ήρθε μόλις στο 6ο λεπτό. Ο Γιώργος Μασούρας βγήκε στην κόντρα, μαζί με τον Τικίνιο και δύο αμυντικούς της Φενέρμπαχτσε.

Ο έμπειρος επιθετικός παρέλαβε την μπάλα από τον Έλληνα άσο και με εντυπωσιακό πλασέ έβαλε μπροστά στο σκορ τον Ολυμπιακό. Ένα πολύ σημαντικό γκολ και σε εξαιρετικό χρονικά σημείο. Από εκεί και πέρα, δεν υπήρξαν ιδιαίτερες τελικές προσπάθειες, με τους «ερυθρόλευκους» να κρατούν το προβάδισμα.

Ο Ένερ Βαλέντσια είχε μία ευκαιρία να ισοφαρίσει για τον τουρκικό σύλλογο, όμως ο Τόμας Βατσλίκ ήταν εκεί για να την μπλοκάρει με ευκολία, στο 26ο λεπτό. Η απάντηση του Ολυμπιακού ήρθε δέκα λεπτά αργότερα, με τον Μαντί Καμαρά.

Ο Γιώργος Μασούρας έκανε μία εξαιρετική ενέργεια από τα πλάγια, γύρισε τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι, εκεί όπου ο Αφρικανός χαφ έκανε το σουτ, όμως ο Αλτάι απέκρουσε με μεγάλη δυσκολία σε κόρνερ. Ο ίδιος ποδοσφαιριστής έχασε λίγα δευτερόλεπτα μετά ακόμα μία προσπάθεια, όμως η προσπάθειά του πέρασε από τα δοκάρια.

Βέβαια, η Φενέρμπαχτσε θα μπορούσε να έχει φέρει το ματς στα ίσια, όμως ο Ντιέγκο Ρόσι αστόχησε μπροστά από τον Βατσλίκ. Συγκεκριμένα, στο 45ο λεπτό, ο Ανδρέας Μπουχαλάκης έκανε λάθος διώξιμο, ο Ρόσι πήρε τη μπάλα στην περιοχή αλλά η εκτέλεσή του πέρασε δίπλα από τα δοκάρια.

Άντεξε στην πίεση και το μετέτρεψε σε… θρίαμβο!

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Φενέρμπαχτσε πίεσε αρκετά μέχρι το 60’. Μάλιστα, σε αυτό το διάστημα έχασε αρκετές κλασσικές ευκαιρίες να ισοφαρίσει, με τον Ένερ Βαλέντσια αρχικά να χάνει μοναδική φάση για την ισοφάριση και τον Δημήτρη Πέλκα να αγγίζει το 1-1.

Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός έπιασε το σουτ στην περιοχή, όμως η μπάλα σταμάτησε το δοκάρι του Τόμας Βατσλίκ. Γενικά, ο τουρκικός σύλλογος πίεσε σε μεγάλο βαθμό τον Ολυμπιακό και όλα έδειχναν πως θα βρει το γκολ της ισοφάρισης. Όμως, ανέλαβε δράση ο Γιώργος Μασούρας.

Ο Έλληνας εξτρέμ κατάφερε μέσα σε έξι λεπτά να κλειδώσει τη νίκη για τους «ερυθρόλευκους» και να μετατρέψει το ματς σε θρίαμβο. Αρχικά, στο 62ο λεπτό, ο διεθνής άσος βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο για να βρει δίχτυα. Ο Τικίνιο πάτησε περιοχή, γύρισε τη μπάλα στον Μαντί Καμαρά, ο Αλτάι απέκρουσε εντυπωσιακά και ο Γιώργος Μασούρας έκανε ένα εντυπωσιακό σουτ για το 0-2.

Στο 68ο λεπτό, ήρθε και τρίτο γκολ, σε μία παρόμοια φάση. Αυτή τη φορά, ο Αγκιμπού Καμαρά έκανε εντυπωσιακή ντρίμπλα μέσα στην περιοχή, ο Τούρκος πορτιέρο απέκρουσε και ο Γιώργος Μασούρας πήρε το ριμπάουντ και έκανε 0-3. Μάλιστα, ο ίδιος παίκτης θα μπορούσε να κάνει χατ-τρικ, όμως ο Αλτάι επενέβη στο τετ-α-τετ του στο 85ο λεπτό.

Η Φενέρμπαχτσε μπορούσε να μειώσει σε 3-1, όμως ο Τόμας Βατσλίκ ήταν έτοιμος και με εντυπωσιακή επέμβαση κράτησε το μηδέν στην εστία του. Μέχρι το τέλος του αγώνα δεν άλλαξε τίποτα, με τον Ολυμπιακό να παίρνει μία τεράστια νίκη και να μένει μόνος στην κορυφή της βαθμολογίας. Ταυτόχρονα, στο άλλο ματς του ομίλου, η Άιντραχτ Φρανκφούρτης δραπέτευσε με το διπλό από την έδρα της Αντβέρπ, με τον Γκονζάλο Πασιένσα να ευστοχεί με πέναλτι στο 91ο λεπτό.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Βίτορ Περέιρα): Αλτάι, Κιμ, Σάλαϊ, Νόβακ, Οσάγι, Χακάν (75' Μάιερ), Γκουστάβο (70' Ζάιτς), Καντιόγλου (84' Σανλιτούρκ), Ρόσι (70' Μπερίσα), Πέλκας, Βαλένσια (75' Γκιουμούσκαγια).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Μασούρας (89' Βαλμπουενά), Μπα (46' Λαλά), Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Α. Καμαρά, Μ. Καμαρά (89' Βρουσάι), Μπουχαλάκης, Ονιεκούρου (63' Κούντε), Τικίνιο (86' Αραμπί).

Βαθμολογία 4ου ομίλου:

1. Ολυμπιακός 2 6 (5-1)

2. Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2 4 (2-1)

3. Φενέρμπαχτσε 2 1 (1-4)

4. Αντβέρπ 2 0 (1-3)

Επόμενη αγωνιστική (20/10):

Φενέρμπαχτσε - Αντβέρπ (19:45)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Ολυμπιακός (22:00)

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0